Harry M

Historien om Harry

Harry Olsen hed oprindelig Mads Henrik Olsen Eikefjord. Olsen er han patronym og Eikeland er "adressen".

De var seks brødre, hvoraf en døde før han var fyldt to.

Af de fem genværende, emigrerede samtlige til USA.

Mads Henrik havde en tvillingebror, Alexander. De var begge matroser, og i 1900 er det angivet at Alexander var på vej til Amerika, mens Mads Henrik var på vej fra Australien. Alexander udvandrede officielt i 1907. Han rejste med den båd, han arbejdede på ("rejser som forhyret"). Han landede i Charleston, SC.

Næste broder, Kristoffer Andreas (f. 1886) fulgte efter lidt senere samme år, 1907, men landede i stedet i Brooklyn. Han var fisker, men opgiver at han rejser for at søge "bedre fortjeneste" med "fabriksarbejde".

I tyverne fulgte de to yngste brødrene, Martin (i 1923) og Karl Mikael (i 1928). De havnede begge i New York, og er opført som sømænd.

Mads Henrik har jeg ikke fundet (endnu), men efter som han var sømand i forvejen, er det ikke usandsynligt at han bare har mønstret af uden at det er blevet registreret i de norske papirer. Der er dog en angivelse ved folketællingen i 1910 om at han er udvandret til Amerika.

Det betyder med andre ord, at I skal en generation længere tilbage for at finde nulevende slægtninge i Eikefjord. De fem brødes far, Ole Mads Henrik Madsen, havde flere søskende, som stiftede familie i Eikefjord, så der er garanteret familie at hilse på der. Vi skal bare finde dem...

Jeg har fundet et par slægtsforskere som arbejder med samme familie, så mon ikke det skal være muligt at finde nogen der ved noget. 

Nyheter
Ingen nyhetsartikler er blitt lagt inn.
Billedserie

På denne dag
Ingen begivenheter finnes for i dag.
Hvem er pålogget
1 innlogget bruker